Golfnieuws

U bent hier: Welkom arrow De Historie
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
De Historie
Golf werd vroeger in de stad gespeeld
Golf werd in de Middeleeuwen vooral in de stad gespeeld. Ongelukken met laagvliegende ballen en schade aan huizen en kerken zorgden ervoor dat de meeste steden het spelen van golf binnen de stad verboden.

Vanaf de 16e eeuw werd het spelen van golf in de winter, op het ijs, steeds populairder. Aan het eind van de 17e eeuw verdween de golfsport plotseling.

In plaats van de lange-afstandsversie werd de kortebaanvariant populair. Hierbij was het de bedoeling om op een baan van ongeveer 20 m. lengte bij het slaan een paal te raken die aan het einde van de baan was opgesteld. Ook de modernere vorm, meestal als Kolf met een "K" aangeduid, verloor aan populariteit. Kolf wordt heden ten dage alleen nog in West-Friesland gespeeld.

 
Egyptenaren, Perzen, Grieken en Romeinen speelden golf
Er zouden verschillende soorten sporten als voorloper van het huidige golfspel worden beschouwd. In oude geschriften van Egytenaren, Perzen, Grieken en Romeinen zijn verwijzingen te vinden naar verschillende spelvormen die op het golf leken, wat ook mogelijk is, is dat sporten als hockey, polo en croquet hieruit zijn ontstaan.

Het staat in ieder geval vast, dat golf niet (zoals bijvoorbeeld (rugby) plotseling ontstaan of uitgevonden is, maar een geëvolueerd proces is dat tot op de dag van vandaag voortduurt.


Lees meer...
 
Herders grondleggers voor hedendaagse golfsport
Vroeger werd er door herders met hun stokken tegen stenen aan geslagen en dat heeft zich in de loop der tijd ontwikkeld tot de wereldsport die het nu is.

Letterlijk en figuurlijk trouwens. Al eeuwenlang wordt er in verschillende werelddelen gegolfd of een voorloper hiervan gespeeld. Zo was golf van de Middeleeuwen tot en met de Gouden Eeuw zeer populair in de Lage Landen. In Nederland en Vlaanderen is golf de laatste jaren sterk in opkomst.

Golf is nu de snelst groeiende sport in Nederland en in totaal de vierde sport van Nederland.


 


Online

Bezoekers: 3685247